Slané máslové sušenky

Slané máslové sušenky s parmazánem

Máslové sušenky jsme spolu už pekli. Pokud si vzpomínáte, byly to ty úplně klasické. Dneska tu mám ale skvělou variantu pro ty z vás, co preferují slané mlsání. Jsou to slané máslové sušenky s parmazánem a bylinkami. Já je vzala do práce a zaprášilo se po nich raz-dva. Tak to zkuste taky, třeba kolegům uděláte radost :)

INGREDIENCE:

  • 200 g másla (např. farmářské od Tatry)
  • 1 žloutek
  • 220 g hladké mouky
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu (jen lístečky)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř

POSTUP:

  1. Změklé máslo vyšlehejte se žloutkem a potom do něj zamíchejte bylinky a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mouku a parmazán a vypracujte hladké těsto, které dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti.
  3. Těsto na 30 min uložte do lednice a potom z něj uždibujte stejně velké kousky, ze kterých tvarujte kuličky.
  4. Kuličky mezi prsty rozmáčkněte na placičky a klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Každou placičku několikrát propíchejte špejlí nebo vidličkou.
  6. Pečte na 180°C do růžova, což bude trvat asi 10 minut.
  7. Hotové sušenky uchovávejte v uzavíratelné dóze.