Karamelová zmrzlina se sušenkami a mandlemi

DSC06360

Mám tady pro vás další ze série zmrzlin ze Salka. Tentokrát jsem použila hlavně karamelové a výsledek stojí za to. Tedy hlavně pro ty z nás, co milují karamel :)

INGREDIENCE:

  • 1 plechovka karamelového Salka
  • 2 balení 30% smetany
  • 50 g máslových sušenek
  • Plátky mandlí

POSTUP:

  1. Karamelové Salko smíchejte s jedním balením smetany.
  2. Zvlášť si vyšlehejte druhou smetanu.
  3. Obě části smíchejte a pak nalijte do krabičky, ve které budete zmrzlinu mrazit (nebo použijte zmrzlinovač).
  4. Do krabičky nasypte 2/3 nalámaných sušenek a směs zamíchejte (případně sušenky přidejte do zmrzlinovače – ke konci).
  5. Uložte budoucí zmrzlinu do mrazáku a počkejte asi 8 hodin.
  6. Hotovou zmrzlinu podávejte posypanou mandlemi, které můžete předem opražit na pánvi.

DSC06364

TIP: Karamelové sendviče: Upečte si kulaté linecké sušenky (třeba podle mého receptu). Naberte lžící zmrzlinu a poklaďte ji na sušenku. Přiklopte druhou sušenkou, přimáčkněte a máte hotovo!

A jak vyrobit karamelové Salko doma? Je to snadné. Vložte plechovku klasického salka do hrnce s vodou tak, aby byla úplně ponořena a vařte ji asi 3 hodiny. Během vaření občas otočte. Po dovaření nechte plechovku vychladnout na pokojovou teplotu a potom ji otevřete. Máte hotovo!