Jahodové nanuky z tvarohu

Jahodová zmrzlina ze Salka

Minule jsem vám slíbila další recepty na zmrzliny, které chystám pro Tatru. A tohle je jeden z nich. Jsou to nanuky do ruky a jejich chuť je plná jahod a citronu. Přesto jsou ale hodně krémové a stále bez umělých barviv a aromat. I v těchto nanucích je oblíbené Salko, které jsem tentorkát zjemnila tvarohem.

INGREDIENCE (asi na 1 litr zmrzliny):

  • 300 g jahod
  • 1 Salko
  • 1 neslazené kondenzované mléko
  • 1 vanička tučného tvarohu (např. Tatra – věděli jste, že dělá i tvarohy?)
  • 1/2 citronu

POSTUP:

  1. Rozmixujte jahody spolu s tvarohem.
  2. Vmíchejte Salko a kondenzované mléko.
  3. Přidejte kůru a šťávu z 1/2 citronu.
  4. Směs dobře promíchejte a vlijte do formiček na nanuky – já používám silikonové.
  5. Naplněné formičky umístěte do mrazáku alespoň na 5 hodin.

TIP: Pokud je na vás zmrzlina moc sladká, dejte do ní méně Salka a více neslazeného mléka.

DSC06346