Snadná vanilková zmrzlina ze Salka

DSC06244

Po dlouhé době se vám konečně hlásím s receptem. Hurá! Než vám ale řeknu o co se jedná, ráda bych vám oznámila novou spolupráci. Od teď s mým blogem spolupracuje značka Tatra a abych to oslavila, vznikl právě tento recept. S Tatrou jsme se dohodli, že vzhledem k blížícímu se létu vymyslíme pár jednoduchých tipů na zmrzliny.

Tahle extrémně jednoduchá a rychlá vanilková zmrzlina potěší hlavně ty z vás, co si ujíždějí na Salku. Vím, že mezi nimi budou určitě moje bývalé kolegyně z práce, se kterými jsme se setkávaly v kuchyni se lžičkami nad plechovkou.

Zmrzlina je sice už sama o sobě celkem sladká, ale i přesto jsem ji doplnila karamelem, který se k vanilce prostě hodí.

INGREDIENCE (na 1 vaničku zmrzliny):

  • 1 plechovka Salka
  • 1 velká smetana ke šlehání (ve stejné váze, jako Salko)
  • 1/2 plechovky neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 vanilkový lusk

NA KARAMEL:

  • 100 g cukru
  • Lžíce másla
  • cca 100 ml vroucí vody

DSC06230

POSTUP:

  1. Do kastrůlku nalijte neslazené kondenzované mléko, vyškrábněte do něj vanilkový lusk a vložte i prázdnou slupku.
  2. Na mírném plameni několik minut zahřívejte a poté odstavte a nechte mléko vychladnout. Vyndejte slupky od vanilkového lusku.
  3. V míse smíchejte šlehačku a Salko a vše pár minut šlehejte, aby se do směsi dostal vzduch. Na závěr vmíchejte neslazené mléko s vanilkou.
  4. Ochutnejte a pokud by vám vše připadalo až moc sladké,můžete přidat ještě trošku neslazeného mléka.
  5. Zmrzlinu nalijte do plastové krabičky a tu zavřete víčkem. Nechte zrmznout v mrazáku (asi 10 hodin).
  6. Připravte si karamel. V kastrůlku rozehřejte cukr na karamel a poté do něj vmíchejte máslo.
  7. Na závěr opatrně vlijte vodu a za stálého míchání ještě chvilku vařte. Přelijte do skleničky s víčkem a nechte vychladnout.
  8. Zmrzlinu podávete s pár kapkami karamelu.

TIP: Do směsi na zmrzlinu můžete přidat hrst nasekaných ořechů.