Domácí dip z červeného vína a brusinek

Ke grilovanému hermelínu mi chutná nějaká sladká omáčka. Ty kupované ale často bývají přeslazené, plné barviv a chemie. Tak jsem vytvořia tenhle recept na domácí brusinkovou omáčku s červeným vínem, která mně osobně k sýru chutná nejvíce.

brusinková omáčka s červeným vínem

INGREDIENCE:

  • 1 červená cibule
  • 2 lžičky zavařených brusinek
  • 200 ml červeného vína
  • Sůl, pepř
  • Snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce másla

POSTUP:

  1. Červenou cibulku nasekejte nadrobno a na pánvi rozehřejte máslo.
  2. Cibulku na másle nechte zesklovatět a potom ji zaprašte cukrem. Ten nechte karamelizovat.
  3. Cibulku podlijte vínem, přidejte tymián i s větvičkou, brusinky, špetku soli a špetku pepře.
  4. Vařte, dokud se víno nezredukuje na polovinu a nevyvaří se alkohol.
  5. Omáčku odstavte ze sporáku a vyndejte větvičky tymiánu.
  6. Do hotové omáčky můžete vmíchat ještě pár tymiánových lístků.
  7. Podávejte s grilovaným hermelínem.

Tento recept jsme připravila ve spolupráci se značkou Sedlčanský.

brusinková omáčka s červeným vínem