Hermelín grilovaný v rajčatové salse

Grilovaný hermelín

Blíží se grilovací sezona a já grilování prostě miluju. A na gril ráda hodím pořádný steaky, klobásky, nebo třeba hermelín. A hermelín na grilu je prostě nejvíc. Tady je jeden svěží recept s čerstvými rajčaty a bazalkou.

INGREDIENCE:

  • 1 Sedlčanský hermelín na gril
  • ½ rajčete
  • 1 menší stroužek česneku
  • 1 menší chilli paprička
  • 5 lístků bazalky
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Koření na grilovaný sýr
  • Alobal

Grilovaný hermelín

POSTUP:

  1. Rajče nasekejte na malé kostičky a ty ještě posekejte na co nejjemnější kousky.
  2. K rajčeti přidejte jemně nasekanou bazalku, chilli papričku a stejně nasekaný česnek.
  3. Přidejte lžičku olivového oleje, špetku soli a pepře a vše promíchejte.
  4. Hermelín potřete olejem a ze všech stran obalte v koření na grilovaný sýr.
  5. Rozprostřete alobal a na jeho střed naneste polovinu salsy.
  6. Na salsu položte hermelín a na jeho vršek naneste zbytek salsy.
  7. Hermelín do alobalu dobře uzavřete a pečte na rozpáleném grilu asi 10 minut.

Grilovaný hermelín

Tento recept jsem připravila ve spolupráci se značkou Sedlčanský.