Sýrový toast ve francouzském stylu

sýrový toast

Tenhle sýrový toast můžete bez výčitek naservírovat k večeři, protože není tak úplně obyčejný, Když ho doplníte zeleninovým salátkem, určitě si moc pochutnáte. Teda alespoň u nás doma to sklízí úspěchy. No a my jsme právě teď někde v nebi na trase Praha-Tokio, tak už se brzy můžete těšit na nějaké Japonské pozdravy. Ty první budou určitě u mě na Instagramu, kde mě najdete jako @dzejn.

INGREDIENCE:

  • 2 plátky toastového chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 plátek kvalitní šunky
  • 2 plátky sýru Milkana Classic
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 200 ml mléka
  • ¼ muškátového oříšku
  • 6 lžic strouhaného parmazánu
  • Sůl, pepř
  • 2 lžičky nasekané pažitky

sýrový toast

POSTUP:

  1. Oloupejte česnek a rozbijte ho nožem.
  2. Připravte si bešamel. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a při nízké teplotě v něm nechte česnek rozpustit chuť.
  3. Vyndejte česnek a na česnekovém másle z obou stran opečte toastový chléb.
  4. V kastrůlku rozpusťte zbytek másla, vmíchejte mouku a chvíli smažte.
  5. Za stálého šlehání pomalu vlijte mléko. Nastrouhejte do něj muškátový oříšek, přidejte špetku soli a pepře.
  6. Míchejte, dokud směs nezhoustne, potom kastrůlek odstavte a vmíchejte 3 lžíce parmazánu a pažitku.
  7. Toastové chleby potřete z jedné strany hořčicí a bešamelem. Jeden poklaďte šunkou a sýrem Milkana a poté toast přiklopte.
  8. Položte ho na plech, polijte bešamelem a posypte zbylým parmazánem.
  9. Pečte na 180°C asi 12 minut nebo dozlatova.

Tento recept jsem připravila v spolupráci s firmou Milkana.