Zapečená bageta s hermelínem a cibulkou

Bageta zapečená s Troubelínem

Až o víkendu přijdete domů z procházky a budete chtít rychle zakousnout něco teplého, můžete zkusit zapečeou bagetku plnou tekutého sýra, sladkých brusinek a k tomu karamelizovanou cibulku. Hotovou bagetku rozkrájejte na menší kusy a máte svačinu pro dva.

 INGREDIENCE:

  • 1 rustikální bagetka
  • 1 sedlčanský Troubelín
  • Lžíce brusinek
  • 1 červená cibule
  • 2 lžičky cukru
  • 100 ml červeného vína
  • 2 větvičky tymiánu
  • Lžička sádla
  • Sůl
  • Pepř

Karamelizovaná cibulka

POSTUP:

  1. Cibuli nakrájejte na hrubá půlkolečka.
  2. V pánvi rozehřejte sádlo a nechte na něm zesklovatět cibuli.
  3. Cibuli posypte cukrem a ten nechte za stálého míchání zkaramalizovat.
  4. Podlijte cibuli vínem, přidejte 1 celou větvičku tymiánu a vařte, dokud se víno nezredukuje.
  5. Až se víno zredukuje na táhlou omáčku, vyndejte větvičku tymiánu a do cibule vmíchejte lístečky z druhé větvičky. Odstavte.
  6. Rustikální bagetku nakrojte tak, jako byste chtěli vytvořit plátky, ale nedokrojili úplně.
  7. Do jednotlivých nakrojených míst vždy vložte část brusinek a plátek Troubelínu.
  8. Připravenou bagetku vložte do pekáčku a zapečte v troubě předehřáté na 200°C. Bude to trvat asi 10 min.
  9. Bagetku podávejte s karamelizovanou cibulkou

Tento recept jsem chystala pro Sedlčanský hermelín.