Banana bread (banánový chlebíček)

DSC_0135-mb

Někde na internetu jsem si přečetla, že 23. 2. je mezinárodní den banánového chlebíčku. Pekly jsme ho s Terezkou na podzim a tak se teď hodí ho vytáhnout. Tedy ten recept, né chlebíček, ten by už byl od podzimu jako kámen. A co je jednou z výhod tohoto receptu? Jednoznačně to, že je to skvělý způsob, jak využít přezrálé banány.

INGREDIENCE

  • 285 g hladké dortové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 110 g změklého másla
  • 225 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 4 přezrálé banány
  • 85 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu

POSTUP:

  1. V míse smíchejte mouku, sůl a jedlou sodu.
  2. Vidličkou rozmačkejte banány.
  3. V robotu utřete máslo s cukrem do pěny a poté postupně zašlehejte i vajíčka.
  4. Do tekuté směsi přidejte podmáslí a extrakt, banány a vše promíchejte.
  5. Postupně vmíchejte sypkou část.
  6. Směs nalijte do vysypané, nebo papírem vyložené, formy na chlebíček.
  7. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu. To, že je chlebíček hotový, poznáte zapíchnutím špejle.

TIP: Můžete přidat i rozinky, ořechy, nebo kandované ovoce.

DSC_0151-mb

Recept jsme připravovaly pro Babiččinu volbu.