Zdravá buchta bez cukru, mouky a mléka

Zdravá buchta bez cukru, mouky a mléka

Zdravá buchta bez cukru, mouky a mléka? Zní to možná šíleně a taky že si dělám legraci, ale  já to myslím naprosto vážně. Dalo by se tedy říct, že tento recept je paleo, vegetariánský, bezlepkový, dietní… a určitě by se ještě do nějaké kategorie vešel. Příprava a pečení vám zabere opravdu kraťoučkou chvilku a výsledek stojí za to.

PS: Tahle buchta konzistencí připomíná hodně krémové brownies, nebo třeba cheesecake.

INGREDIENCE:

  • 1 hrnek vlašských ořechů (lze ale připravit i z mandlí atd.)
  • 8 datlí (těch velkých, čerstvých, š’tavnatých)
  • 2 lžičky přepuštěného másla Ghí (nebo kokosového oleje)
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • 1 avokádo
  • 2 banány
  • 3 vejce
  • Hrst kokosu

POSTUP:

  1. Ořechy rozmixujte na prach a nasypte je do misky.
  2. Do mixéru dejte datle a také je umixujte do hladké hmoty. Přidejte ji k ořechům.
  3. Do mixéru dejte oloupané banány a avokádo bez slupky a pecky a také je umixujte do hladka.
  4. Rozmixované ovoce přidejte k ořechům, do misky vyklepněte ještě vejce a přidejte kakao i přepuštěné máslo (Ghí).
  5. Pomocí stěrky propojte všechno dohromady tak, aby vzniklo hladké těsto.
  6. Formu (já použila 23 x 16 cm velkou) vymažte přepuštěým máslema vysypte kokosem.
  7. Nalijte těsto do formy a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 30 min.
  8. Až bude buchta hotová, nechte ji vystydnout a před podáváním ji vychlaďte v lednici.

Zdravá buchta bez cukru, mouky a mléka