Kynuté lívance

Lívance

Hurááá už je skoro víkend a to znamená, že většina z nás bude mít čas na dobrou snídani. Lívance k snídani prostě miluju. Tyhle jsme si s Terezkou dělaly, když jsme spolu a s našima „klukama“ trávily víkend loni v jižních Čechách. A protože snad neznáme nikoho, kdo nemiluje lívance, nachystaly jsme tento recept i do výběru pro Babiččinu volbu. Myslím, že se nám recept povedl a Terzka lívance navíc moc hezky vyfotila.

lívance

Ingredience

  • 200 g hladké mouky na kynuté těsto
  • 1 vejce
  • 20 g droždí
  • špetka soli
  • 20 g krupicového cukru
  • 350 ml mléka
  • špetka skořice
  • máslo
  • Na podávání: máslo, borůvky, džem, zakysanou smetanu…

Postup

  • Do hrnečku dejte droždí, lžičku cukru a tak dlouho droždí třete lžící, až se rozpustí.
  • Přidejte 5 lžic teplého mléka, 2 lžičky mouky, promíchejte a přikryté utěrkou nechte 10 minut kynout na teplém místě.
  • Do mísy naspyte mouku, přidejte špetku soli, skořici, zbylý cukr, vejce, mléko a kvásek.
  • Vymíchejte hladké těsto, mísu zakryjte utěrkou a nechte kynout ještě 25 min.
  • Na lívancové pánvi rozpusťte trošku másla a postupně usmažte všechny lívance.