Likér z kaštanového pyré

DSC_1152

Pořád u nás v práci chodím kolem kaštanového pyré a vymýšlím, co bych s ním provedla. Loni jsem dělala skvělou čokoládovo-kaštanovou pěnu podle Nigelly Lawson, nebo kaštanové vanilkové rohlíčky podle sebe a letos mě napadl likér.

Každý rok totiž ráno na Štědrý den soutěžíme u našich milovaných kavárníků v Říčanech, v kavárně Coffees, o nejlepší vaječňák. Teď jsme s Petrou seděly v kavárně a Petra mi řekla, že na letošek chystá speciální kaštanový likér. Já myslela, že bude dělat likér s kaštanovým pyré a tak jsem se nabídla, že jí ho donesu z práce, protože se dá špatně sehnat. Nakonec jsme ale se smíchem zjistily, že Petra bude dělat likér z Kaštanů, jako z čokolády, ale já se mé původní vize chytla a jala se to zkusit. Udělala jsem nejrychlejší variantu, ale napadají mě ještě další. Například taková, že budete postupovat jako u klasického vaječňáku, ale místo sladkého Salka dáte pyré, nebo naopak bezmléková verze a to jen naředěné pyré rumem nebo brandy.

Recept je na úplně základní chuť, ale můžete likér vylepšit vanilkou, nebo skořicí.

Untitled

INGREDIENCE (na asi 750 ml):

  • 500 g sladkého kaštanového pyré (nejlevněji seženete v Chefshopu)
  • 300 g neslazeného kondenzovaného mléka
  • asi 300 ml Tuzemáku, nebo brandy (množství si upravte podle vlastní chuti)

POSTUP:

  1. V míse lžící promíchejte pyré a mléko dohladka (v tomto kroku můžete přidat skořici, nebo vanilku).
  2. Vlijte a vmíchejte rum.
  3. Likér nalijte do lahve a vychlaďte.

Recept je hrozně jednoduchý a rychlý, co myslíte?