Svařené víno
Udělat skvělé svařené víno má svá tajemství. Není to jen o tom, ohřát víno a něco do něj nasypat. Aby bylo dobré, chce to něco navíc. Tohle svařené víno vaříme každý rok na vánoční večírek, který pořádáme pro kamarády u nás doma. Většinou se vypije něco kolem osmi litrů. Do svařáku použijte kvalitní víno, zaslouží si to. My letos víno vybrali v Icelandu – možná vás to překvapí, ale bylo fakt skvělé. Navíc jsme tam sehnali i všechno potřebné ovoce, takže už jsme nemuseli nikam jinam.
INGREDIENCE:
- 0,75 l červeného vína (my použili Sauvignon)
- 3 pomeranče
- 1 plátek citronu
- 1 silný plátek jablka
- 1 hvězdička badyán
- 1 svitek skořice
- 5 hřebíčků
- 4 kuličky černého pepře
- 1 kousek kardamomu
- Třtinový cukr podle chuti
POSTUP:
- Vymačkejte šťávu ze 2 pomerančů a nalijte ji do hrnce.
- Přimíchejte 3 lžíce cukru a na velkém plamenu přiveďte k varu.
- Svařte tekutinu na polovinu objemu a přidejte všechno koření, citron, jablko a 2 plátky ze zbylého pomeranče.
- Ještě chvíli nechte vařit a poté vlijte víno.
- Víno nechte zahřát jen do chvíle, než na hladinu vyplavou první bublinky.
- Pak hned vypněte sporák a hrnec odstavte.
- Doslaďte podle vlastní chuti.
svarak jsem o vanocich vyzkousela a byl fakt skvelej, s tim ovocem je to uplne jina. :) diky!