Linecké cukroví

DSC_1403-final

Linecké cukroví máme asi nejradši. Nejsou v něm žádné oříšky (ehm, my oba alergici :D) a navíc ta kombinace máslového těsta s pikantní marmeládou… no prostě pravá vánoční pohoda. Nejlíp chutná s vánočním čajem, teplými ponožkami a nějakým vánočním filmem v televizi.

Fotky a recept vznikly ve spolupráci s Terezkou z Foodlover.cz a Babiččinou volbou. Zkuste letos cukroví upéct s novou moukou na křehké pečivo. Uvidíte, že se vám bude s těstem pracovat mnohem snáz.

INGREDIENCE:

  • 500 g hladké mouky na křehké pečivo
  • 2 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

DSC_1420-final

POSTUP:

  1. Smíchejte mouku, cukr a citronovou kůru.
  2. Přidejte vejce a pokrájené máslo.
  3. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinové folie a přes noc ho uložte do lednice.
  4. Před pečením předehřejte troubu na 160°C.
  5. Těsto si připravte na pomoučněnou plochu a vyválejte z něj několik mm silnou placku.
  6. Vykrajujte požadované tvary a klaďte jednotlivé kusy na pečícím papírem vyložený plech.
  7. Linecké cukroví pečte do růžova a po vychladnutí slepujte marmeládou.

TIP: Na jednom plechu pečte jen podobně velké kousky. Marmeládu použijte pikantnější, například rybízovou.