Hráškový krém

DSC_9437

Hrášková je tak jednoduchá, že už ji mám schovanou asi půl roku a přemýšlím, jestli vůbec má smysl dávat ji na blog. Dnes jsem ale došla k tomu, že né každý už je ve vaření jako ryba ve vodě a proto se může začínajícím kuchařkám recept hodit. My máme doma hráškovou moc rádi a od té doby, co spolupracuji s Icelandem, jsem konečně našla kvalitní mražený hrášek. Věděli jste, že za něj dokonce dostali nějaké ocenění a prodávají ho více druhů?

INGREDIENCE (asi na 4 porce):

  • 700 g mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 20 g másla
  • 1 šlehačka
  • sůl, pepř

POSTUP:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno a v hrnci rozehřejte máslo.
  2. Na másle cibulku osmahněte spolu s česnekem nakrájeným na plátky a až zesklovatí, vmíchejte k ní hrášek.
  3. Vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.
  4. Odstavte plévku ze sporáku a ponorným mixérem rozmixujte na hladký krém.
  5. Vmíchejte šlehačku, postavte krém zpět na sporák a ještě 10 minut vařte.
  6. Na závěr dochuťte solí a pepřem.

TIP: Můžete podávat s opraženou slaninkou, nebo krutony z bílého pečiva.