Kuře na paprice

DSC_0479

Kuře na paprice je jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Dokonce, když jsem měla operované zuby a nemohla jíst, mamka mi kuře na paprice mixovala na kaši. Tak moc ho mám ráda :D Teď ho vlastně nevařím až tak často, jak by si zasloužilo, ale o to víc si ho užívám. Nejvíc mi chutná s knedlíkem, ale hned v závěsu jsou těstoviny. A s těmi jsme si dávali kuře na paprice tentokrát.

Kuře na paprice je podle mě takové víkendové jídlo a když si s tím opravdu chci vyhrát, dlouho vařím celé kuře a udělám všeho pořádný hrnec. Tohle je ale zrychlená varianta, která se vám bude hodit především tehdy, když venku svítí poslední paprsky sluníčka a chcete brzy po obědě vyběhnout do spadaného listí.

INGREDIENCE (pro 2 osoby):

  • 1 lžíce mleté uzené papriky (nebo sladké papriky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání (můžete použít i zakysanou smetanu)
  • 2 kuřecí stehna
  • sůl
  • 500 g čerstvých těstovin (my měli tagliatelle)

DSC_0489

POSTUP:

  1. V hrnci rozehřejte máslo a vložte do něj nadrobno nakrájenou cibulku. Nechte ji zesklovatět.
  2. Cibulku zaprašte sladkou paprikou a krátce orestujte. Poté přimíchejte hladkou mouku a za stálého míchání restujte ještě pár minut.
  3. Přidejte celá kuřecí stehna,vše zalijte vývarem a osolte.
  4. Hrnec přiklopte poklicí a nechte v něm vše pomalu bublat asi 40 minut. Často ale kontrolujte a míchejte, aby se vám omáčka nepřichytila ke dnu.
  5. Vyjměte stehna vedle na talíř a celou omáčku rozmixujte tyčovým mixerem (pokud stejně jako já nemáte rádi, když v ní jsou nějaké kousky).
  6. Do omáčky přilijte smetanu (množství můžete upravit podle vlastní chuti), dle potřeby dosolte a ještě ji krátce provařte.
  7. Ze stehen oberte maso a vraťte ho do omáčky.
  8. Podle návodu si uvařte těstoviny a až budou hotové, poklaďte je na talíř, přelijte omáčkou a nandejte k nim maso.

TIP: Uzená paprika je skvělá a ozvláštní klasickou chuť. Já ji kupuju v Marks@Spencer a fakt se vyplatí.