Letní Sangria

DSC_9101

Sangria je super jídlo&pití v jednom, které se perfektně hodí na grilování při horkém letním večeru. Záměrně říkám večeru, protože vzhledem k množství alkoholu nedoporučuji pít Sangrii na sluníčku. Recept není úplně autentický, protože jsme si ho maličko upravili, za to je ale opravdu dobrý.

INGREDIENCE (na pořádně velký hrnec):

  • 2,25 l červeného vína (neboli 3 lahve, použila jsem Merlot)
  • 1 l dobrého pomerančového džusu, nebo vymačkané pomerančové šťávy
  • 300 ml bílého rumu
  • 500 ml zázvorového toniku
  • 250 ml sodovky
  • 1 citron
  • 2 limetky
  • 3 pomeranče
  • cca 1/2 velkého melounu
  • hroznové víno bez pecek
  • led

DSC_9104

POSTUP:

  1. Do velké nádoby nalijte víno, pomerančový džus a rum.
  2. Pomeranče zbavte kůry a nakrájejte je na menší kousky, hrozny pokrájejte na půlky, z melounu vykrájejte menší kousky.
  3. Pokrájené ovoce přidejte do nádoby s vínem, zavřete a dejte do lednice na něoklik hodin chladit.
  4. Když je vše vychlazeno, přidejte citrony a limety nakrájené na plátky a vše dolijte sodovkou a tonikem.
  5. Do skleniček dejte dostatek ledu a přes něj přelévejte hotový nápoj s ovocem. Nezapomeňte podávat s vidličkou – ovoce nasákne alkohol a je příjemnou tečkou na dně každé skleničky.

TIP: Led nikdy nedávejte ve velkém do celé nádoby, protože by vám Sangrii příliš naředil.

TIP2: My jsme z melounu pomocí odměrky vykrajovali kuličky. Pokud doma žádné takové tvořítko nemáte, můžete meloun nakrájet na silnější plátky a vykrajovat z něj například srdíčka pomocí vykrajovaček na cukroví.

NEALKO VERZE PRO DĚTI: Místo vína použijte hroznový džus (k sehnání například v Makru) a rum nahraďte další sodovkou.

Meloun doporučuji bez pecek. Pokud ale stejně jako my budete mít s peckami, snažte se vykrajovat tak, abyste do nápoje dostali pecek co nejméně.

Meloun doporučuji bez pecek. Pokud ale stejně jako my budete mít s peckami, snažte se vykrajovat tak, abyste do nápoje dostali pecek co nejméně.