Guacamole

DSC_8823

Guacamole je mexický dip z avokáda, který mám hrozně ráda. Můžete ho zobat s tortilovými chipsy, přidat do burgeru, nebo si ho třeba natírat a opečenou bagetku politou olivovým olejem. V receptu najdete seznam surovin podle mě, ale můžete si jednotlivé poměry upravit podle vlastních chutí.

INGREDIENCE:

  • 2 zralá avokáda (hnědá, měkčí)
  • Hrst cherry rajčátek
  • Hrst koriandru
  • 1 menší stroužek česneku
  • Půlka červené cibule
  • Kousek čerstvé chilli papričky
  • Limetka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

DSC_8816

POSTUP:

  1. Avokádo má uvnitř pecku. Nožem zakrojeným až do středu pecku obtočte, jako byste avokádo chtěli rozkrojit podélně na dvě poloviny. Poté jím otočte a skutečné od sebe obě poloviny oddělte. V jedné polovině zůstala pecka. Do té zasekněte nůž, otočte a pohodlně pecku vyndejte.
  2. Lžící vydlabejte avokádo do misky a vidličkou ho rozmačkejte.
  3. Nakrájejte rajčátka na malé kousky, nasekejte koriandr a cibulku a vše přidejte k avokádu.
  4. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku a prolisujte česnek.
  5. Do misky přidejte pár kapek limetkové šťávy, vše zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.

TIP:  S čím se dá guacamole ještě jíst? Vezměte dvě tortilové placky a mezi ně zavřete nastrouhaný cheddar a trošku koriandru. Dejte na 180°do trouby a po pár minutách vyndejte.