Jahodová bublanina

DSC_8425

Bublanina je jeden z tradičních, českých letních receptů. Je jednoduchá a dá se do ní použít v podstatě jakékoliv ovoce, které u nás v létě roste.

INGREDIENCE:

  • 140g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 360g polohrubé mouky
  • Lžíce kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • Kůra z jednoho citronu
  • 3 vejce
  • 125 ml rozpuštěného másla nebo oleje
  • 125 ml vlažného mléka
  • Očištěné jahody pokrájené na půlky

DSC_8420

POSTUP:

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte máslo a mléko.
  2. Smíchejte mouku, špetku soli, kypřící prášek a citronovou kůru.
  3. Obě části spojte a těsto nalijte do vysypané formy.
  4. Do těsta rozházejte jahody, které jste obalili v mouce (zabrání propadnutí ovoce na dno).
  5. Pečte na 180 stupňů cca 30 min. Že je bublanina hotová poznáte podle špejle – když nic neulpí, máte upečeno :)

TIP: Vymazanou formu vysypte kokosem místo mouky!