Vepřový bůček

DSC_8353

Bůček je taková naše česká klasika. Tenhle můžete jíst za tepla se špenátem a bramborovým knedlíkem, nebo si ho za studena nakrájejte na čerstvý, křupavý chleba. Maso mohu doporučit z obchodu Naše Maso, kde pořídíte kvalitní bůček z přeštického vepříka.

DSC_8345

INGREDIENCE:

  • Asi 800 g velký kus vepřového boku s kostí
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Uzená paprika

DSC_8351

POSTUP:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Cibuli pokrájejte na malé měsíčky a rozprostřete na dno pekáčku. Přidejte 3 oloupané a rozbité stroužky česneku.
  3. Bůček nahoře nakrojte na čtverečky – nemusíte až úplně do masa (já jsem koupila už nakrojený, viz fotky).
  4. Maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a posypejte uzenou paprikou, Vše do masa dlaní důkladně vetřete.
  5. Prolisujte si 2 stroužky česneku a ty také vetřete do celého masa.
  6. Vložte vůžek nařezanou stranou dolů do pekáčku a podlijte vodou (asi 0,5 cm).
  7. Péct budete celkem hodinu a třičtvrtě, přičemž po 45 minutách maso obraťte nařezanou částí nahoru. Já jsem ke konci zapla v troubě „větráček“.
  8. Pečte dozlatova, dokřupava a pokud bude potřeba, podlévejte vodou.

 

Uzenou papriku seženete v obchodě Marks&Spencer. Mají i uzené chilli vločky.

Uzenou papriku seženete v obchodě Marks&Spencer. Mají i uzené chilli vločky.

Takhe si maso namřížkujte, pokud už jste nekoupili krásně připravené, jako já.

Takhe si maso namřížkujte, pokud už jste nekoupili krásně připravené, jako já.

TIP: Naše Maso má v zadní prodejně pasáže i výprodeje. Od 18:00 -30%, od 19:00 -40%

TIP: Naše Maso má v zadní prodejně pasáže i výprodeje. Od 18:00 -30%, od 19:00 -40%