Čočkový salát

DSC_7933

Většina lidí si řekne: „Čočkový? Fuuuuj!“. I já jsem si to říkala, dokud jsem neochutnala. Se salátem po pravdě moc společného nemá a je naprosto boží.

INGREDIENCE:

  • 1 konzerva sterilované čočky
  • 1 balení konzerovovaného tuňáka (můžete a nemusíte, podle nálady)
  • 1 červená cibule
  • svazeček koriandru
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1/2 balení balkánského sýra
  • Balsamico
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP:

  1. Čočku nalijte do cedníčku a nechte pořádně vykapat.
  2. Do misky nakrájejte rajčátka na poloviny, cibuli nadrobno a nasekejte koriandr.
  3. Smíchejte čočku s obsahem misky a přidejte tuňáka a nadrolený nebo nakrájený balkánský sýr.
  4. Dochuťte balsamicem (asi 2 lžíce) a olivovým olejem, přidejte sůl a pepř podle chuti.