Čokoládové cupcakes s krémem z Philadelphie

DSC_7022

Čokoládové cupcakes dělám moc ráda, protože prostě na čokoládě ujíždím. I přesto, že se do nich dává holandské kakao namísto čokolády, jsou opravdu chutné. Krém z Philadelphie je navíc příjemně odlehčí, protože není příliš sladký.

DSC_7022

INGREDIENCE NA CUPCAKES (12 ks):

  • 50 g holandského kakaa
  • 130 ml teplé vody
  • 50 g polohrubé mouky
  • 60 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 65 g změklého másla
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 12 papírových košíčků
  • Do těsta můžete přidat strouhanou hořkou čokoládu nebo sekané mandle

INGREDIENCE NA KRÉM:

  • 200 g změklého másla
  • 200 g krémového sýra PHILADELPHIA
  • 50 g moučkového cukru
  • Vanilka z jednoho vanilkového lusku
  • Gelové potraviářské barvy, pokud chcete krém barvit

DSC_7028

POSTUP NA CUPCAKES:

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V hrnci zahřejte vodu a promíchejte ji s holandským kakaem. Poté odstavte a nechte chladnout.
  3. V jedné míse vyšlehejte máslo s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Postupně zašlejhejte vejce.
  4. Do druhé mísy prosejte obě mouky, prášek do pečiva a špetku soli.
  5. Vyšlehejte (klidně elektricky) máslovou směs s moukou a poté přidejte i rozvařené a zchladlé kakao.
  6. Naplňte asi do 2/3 košíčků a dejte asi na 15 min péct.
  7. Špejlí můžete zkontrolovat, zda jdou upečené.

TIP: Chutná vám kombinace čokolády a pomeranče? V hrnci smíchejte 100 ml pomerančové šťávy a 50 g cukru a vše svařte na polovinu. Až vám cupcakes vychladnou, tak je propíchejte špejlí a potřete pomerančovým sirupem. Budou šťavnaté a voňavé.

POSTUP NA KRÉM:

  1. Vyšlehejte si máslo s moučkovým cukrem do světlé pěny.
  2. Stěrkou do pěny zatřete Philadelphii a pkud chcete, přidejte kapku barviva.
  3. Nechte lehce vychladit, naplňte do zdobícího sáčku a ozdobte vychladlé cupcakes.