S LotusGrillem jsme pořádali piknik pro foodblogery

DSC_0246

3. července byl velký den. Měla jsem čest spoluorganizovat piknik pro foodblogery od firmy LotusGrill. Tyto bezkouřové grily už z mého blogu znáte, tak se pojďte podívat, jak vypadají v akci, a rovnou když je testuje hned několik zkušených blogerek a blogerů.

Můj nahý dort.

Můj nahý dort.

Často mi do mailu přijde pozvánka na nějakou událost pro foodblogery. Některých se účastním a většinou si odnesu krásné zážitky a seznámím se s novými lidmi, kteří mají stejné zájmy (=jídlo a vaření), jako já. Teď jsem ale stála na druhé straně. Byla jsem součástí maličkého realizačního týmu a to je fakt důležitá funkce! I proto jsem byla nejdřív hodně nervozní – jestli vůbec někdo přijde, jestli se jim to bude líbit, jestli se nebudou nudit, jestli bude dost jídla a pití…jestli, jestli, jestli…

S mým snoubencem Ondrou jsme si ale i jako pracovní parťáci dobře sedli a nakonec všechno krásně klaplo.

Ondra a polaroid v akci.

Ondra a polaroid v akci.

Piknik se konal v pražské Stromovce a byl určen pro 20 lidí. Byla jsem mile překvapena, jaké pozitivní ohlasy mi přicházely po rozeslání pozvánek. Kdyby nebyl začátek prázdnin a blogeři by neodjížděli na dovolené, asi bychom se do Stromovky ani nevešli :D.

Plán zněl jasně. Chceme vytvořit pohodovou akci s příjemnou atmosférou, dobrým jídlem a taky aby bylo co pít. A pokud mohu soudit z reakcí účastníků, povedlo se.

V den P (den pikniku) jsme vyrazili do Stromovky. Auto jsme měli nacpané od kufru až po řidiče, od podlahy po strop. Do parku se bohužel nesmí zajíždět autem a bedlivě to střeží policisté, takže Ondru a jeho pomocníka Jindru čekala hodina tvrdé dřiny. Dostat všechny věci z auta k altánku, kde se piknik konal. Druhá pomocnice Julie zatím značila cestu, aby k nám všichni trefili.

Koutek u Mati.

Koutek u Mati.

Já jsem se ujala „holčičí“ práce – rozložit deky, připravit jídlo, všechno nazdobit a hlavně umístit můj nahý dort na nějaké VIP místo. Udělala jsem čokoládový korpus a borůvkový krém. Časově jsme byli o pár minut ve skluzu, takže jsme první příchozí využili coby pomocníky a pak už bylo vše dokonale připraveno.

K jídlu jsme na pikniku měli zeleninu určenou ke grilování, ovoce a salsicii od Naše maso. Pan Kšána osobně našim blogerům poslal tašku plnou špekáčků, s chlebem i hořčicí a za to mu patří naše milé poděkování. Hlavní, co se ale jídla týkalo, byla soutěž. Každý bloger měl donést nejdobřejší dobrotu na gril, kterou mu následně ostatní obodovali. Ten nejlepší měl šanci vyhrát gril včetně uhlí na celé léto a partnerství firmy LotusGrill. Vyhrála to Bára z Cherries on top – udělala dokonalý grilovaný ananas. Ti co nevyhráli ale nemuseli moc smutnit, protože si od nás můžou na léto grily zapůjčit.

Vítězka se svým grilovaným ananasem si odnesla domů červený gril.

Vítězka se svým grilovaným ananasem si odnesla domů červený gril.

Kdybych měla určovat vítěze já sama, asi bych se rozbrečela a utekla, protože všechna jídla měla něco do sebe, každé mě něčím překvapilo a hlavně byla vidět snaha, kterou do své nejdobřejší dobroty každý soutěžící vložil.

Během večera jsme si všichni popovídali, pili víno, fotili se polaroidem a hlavně jedli. I přesto, že jsem tentokrát byla na druhé straně – nebyla jsem host, celý večer jsem si moc užila, ačkoliv jsem si se všemi nestihla pořádně popovídat. I proto budeme muset udělat ještě aspoň jeden piknik!

Menu od Miriam ze Snědeno.cz

Menu od Miriam ze Snědeno.cz

PS: Na piknik dorazila i Florentýna která napsala například Hovory s řezníkem. Donesla mi svojí novou knížžku, která bude v srpnu vycházet. Brzy se těšte na recenzi, která vás určitě naláká. Jsem z ní nadšená.

Piknikové zátiší.

Piknikové zátiší.

KDO SE ZÚČASTNIL PIKNIKU A CO BYLA JEHO SOUTĚŽNÍ DOBROTA?

(Určitě názvy některých jídel spletu nebo něco zapomenu. Kdyžtak mě prosím, blogeři, opravte! :)

  • Florentýna: Grilované mojito, nakládané salátové okurky, masové špalíčky, grilovaný salát s fetou
  • Gastrokritik: Vepřové maso ve slanince s čerstvou šalvějí
  • Cherries on top: Grilovaný ananas s akátovým sirupem a skořicí, kokosové mascarpone
  • Jako rybička: Burger v celozrnné bulce
  • Le Bistrot: Grilovaná zelenina se zálivkou
  • Little Honey Bunny: Grilované hrušky s nivovým přelivem
  • Mangiare Squisito: Grilovaný banán s krémemz mascarpone a makadamovými ořechy
  • Maťa varí: Kuřecí křidýlka s whiskey a bagetka s bylinkovým máslem
  • Snědeno: Mleté maso s chutney s čili papričkami, domácí bagetka, grilované jablíčko, domácí meduňkový sirup
  • Snobka: Nesoutěžily, ale hodnotily :)
  • Sweet Little Something: Třešňové řezy s hnědým máslem (nebyl na grilu, ale nechali jsme Honzu soutěžit)
  • Sugartown Prague: Grilované broskve s řeckým jogurtem, slaným karamelem a kardamomem. Kuře a krevety Tandoori, mátové chutney
  • Vařeniště: Grilované placičky s hovězími šištičkami
  • A na závěr externí účastník Foodlover. Setkali jsme se po pikniku na Rock for People a ogrilovali jsme na Lotusu salsicii z Naše maso :).

 

Autorka receptu na grilované hrušky s nivovým přelivem je krásná holka :)

Autorka receptu na grilované hrušky s nivovým přelivem je krásná holka :)

Hodnocení jídel na Lotusovém stolečku.

Hodnocení jídel na Lotusovém stolečku.

Třešňový koláč od Sweet little something.

Třešňové řezy od Sweet little something.

Holky ze Snobky ochutnávají :)

Holky ze Snobky ochutnávají :)

A tady se ochutnávajígrilované broskve a salát.

A tady se ochutnávajígrilované broskve a salát.

UGRILUJ MĚ :)

UGRILUJ MĚ :)

Koutek s dobrotami od Naše maso.

Koutek s dobrotami od Naše maso.

Fotky z pikniku hledejte na sociálních sítích pod hashtagy #bezkoure a #lotusgrillczsk

Fotky z pikniku hledejte na sociálních sítích pod hashtagy #bezkoure a #lotusgrillczsk

ZDROJ FOTEK: LotusGrillCZ+SK