Maťa grilovala a my jsme byly porota

DSC_5228

Znáte blog Maťa varí? Jestli ne, tak to určitě napravte, protože kromě toho, že krásně vypadá, má i hodně dobrou myšlenku. Maťa se snaží lidem ukázat, že i za rozumné peníze a třeba i na koleji se dá kvalitně jíst. A teď nás Maťa pozvala na grilovačku.

DSC_5210

Vše se konalo v Mlíkárně v Riegrových sadech. Maťa a její boží tým si připravili letní menu, na kterém nechyběly populární burgery, kuřecí maso, grilované sýry, ani domácí okurková limonáda. Nemohla jsem z nich spustit oči. Všichni měli růžové košile a bílé zástěry s logem, na stolech byla místo květin bazalka, hrála pohodová hudba a holky lidem roznášely welcome drinky. Zkrátka, povedlo se jim vytvořit úžasnou atmosféru – připadala jsem si skoro jako na nějakém food festivalu a to také především díky povedenému jídlu.

Bacon burger

Bacon burger

Burgery – to je věc, která mě často někde zklame, ale Maťa a její tým fakt ví, jak má správný burger vypadat. Maso bylo skvěle dochucené a hlavně propečené, tak jak to má být. Hodně jsem se také rozplývala nad roztomilostí razítek, kterými byly ozdobené krabičky na jídlo i podtácky.

Ke grilovanému hermelínu jsem dostala brusinky a to mi chuťově doopravdy lahodilo. A o okurkádě asi ani nemusím mluvit, musí vám totiž už předem být jasné, že byla prostě fajn :)

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Okurkáda

Okurkáda

Vrcholem odpoledne byla soutěž amatérských kuchtíků – tří kluků – kteří dostali takzvané „Mystery boxy“ a měli z toho něco uvařit. Vzhledem k surovinám to všechny zlákalo k burgerům. No a my jsme byly porota. My = já, Terka „Hladová“ a Biting Hanah.

Klukům se všechny burgery povedly, ale remízou to skončit nemohlo, takže vítěze jsme nakonec přeci jen našly. Sice měl nejhůř propečené maso ale dostal nás chuťově. Pracovní název burgeru pro nás byl „Tatarák burger“, protože maso bylo skoro syrové, ale prostě opečená cibulka a další dobrosti nás přesvědčily. Burger na druhém místě byl také moc dobrý, byl hodně výrazný – sladko, kyselo, pálivý – a tak mi připadal takový asijský. I třetí burger nám zachutnal, ale byl chuťově nejméně výrazný. Takový, který neurazí, ale ani nepřekvapí.

A pak jsme přišly na řadu my. Měly jsme předvést, jak máme vycvičené jednotlivé smysly. Poznávat různá jídla nebo suroviny postupně všemi smysly. Poslouchaly jsme louskání ořechu, ochutnávaly hašlerkovou vodku, čichaly koriandr, osahávaly kokos a pohledem zjišťovaly, z čeho bylo vykrojené tajemné oranžové srdíčko. Byla to dýně. A trošku se pochlubím, vyhrála jsem. Ale jen o vlásek.

Po krásně prožitém večeru jsem se prošla na nádraží a spokojeně jela domů. Těším se, až Maťa zase něco ugriluje, protože to fakt umí. Také za hezký čas děkuji kolegyním blogerkám a Janče z Foodies Clubu VŠE.

DSC_5213

DSC_5215

DSC_5214

Bacon burger

Bacon burger

DSC_5219

Okurkáda

Okurkáda

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

DSC_5223

DSC_5228

Je libo vodku?

Je libo vodku?

Soutěžící

Soutěžící

DSC_5248

Co asi je v těch tajemných bedýnkách?

Co asi je v těch tajemných bedýnkách?

Za 15 minut udělat burger na malém prostoru, to chce šikovné ruce.

Za 15 minut udělat burger na malém prostoru, to chce šikovné ruce.

DSC_5292

DSC_5305

Odborná (nenažraná) porota :D

Odborná (nenažraná) porota :D

DSC_5311

DSC_5317

DSC_5329

DSC_5336

Jenden ze soutěžních burgerů

Jenden ze soutěžních burgerů

Tak co, bylo to syrové maso úmysl nebo jsi ho brzo sundal z grilu. Jsme přísné porotkyně!

Tak co, bylo to syrové maso úmysl nebo jsi ho brzo sundal z grilu. Jsme přísné porotkyně!

Potlesk pro vítěze.

Potlesk pro vítěze.

Čichová zkouška.

Čichová zkouška.

DSC_5359