Flíčky (aneb šunkofleky)

DSC_4905

Šunkofleky jsou jednou z chutí, které mi připomínají dětství. Ať už na táboře, ve škole nebo u babičky. Flíčky byly dobré všude. A nejlepší jsou s kyselou okrukou a nakládanou řepou. Pojďte si taky udělat výlet do dětství.

DSC_4905

INGREDIENCE (na velký pekáč, jako u babičky)

  • 800 g těstovin na flíčky
  • 400 g libového uzeného masa
  • 10 vajíček
  • 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  1. Uzené maso vložte do hrnce plného vody, přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
  2. Maso vyjměte a vodu hodně osolte. Uvařte v ní těstoviny tak, aby zůstaly na skus.
  3. Lehce vychlalé maso nakrájejte na kostičky a ještě ho osmahněte na pánvi.
  4. Do těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte maso i s omastkem, které pustilo.
  5. V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř.
  6. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.
  7. Pečte na 180°C 20 – 30 minut (dozlatova).
  8. Podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.