LotusGrill: Na dřevěném uhlí a bez kouře!

DSC_4792

Mám pro vás něco opravdu zajímavého. Jmenuje se to LotusGrill a dovolí vám to grilovat kdykoliv, kdekoliv a opravdu pohodlně. Přečtěte si o převratné novince ze světa grilování, která před dvěma lety způsobila v Německu grilovací revoluci.

DSC_4791

Grilování u nás doma bylo vždy rozdělené tak, že já jsem připravila jídlo a můj muž se staral o gril, protože jsem prostě měla k rozdělávání ohně v grilu jakýsi respekt a nikdy mi to vlastně ani moc nešlo. Protože bydlíme v bytě s celkem velkou terasou, rádi jsme vždy grilovali na balkoně, ale trnula jsem z toho, že všechen kouř směřuje do oken našich sousedů. A to mi hodně kazilo zážitek z grilování, které jinak miluji. A myslím tím grilování na dřevěném uhlí, protože na plynu to prostě nikdy není úplně ono.

A pak se objevil LotusGrill. Gril, který díky speciální technologii nevytváří žádný kouř z hořícího uhlí (=nesmrdí k sousedům) a až šíleně jednoduše se obsluhuje. Ano, už zvládnu grilovat úplně sama.

DSC_4788

O GRILU, ANEB JAK TO FUNGUJE

  • Váha grilu je menší než 4 Kg.
  • Gril je díky tašce jednoduše přenosný. Taška se dodává ke každému grilu jako součást balení.
  • Rozměr standardního roštu je 32 cm – vystačí až pro 5 osob. Pokud ale rádi grilujete ve ve velkém, můžete zakoupit LotusGrill XL pro 10 osob s rozměrem roštu 40,5 cm.
  • Rošt i vnitřní miska (kam odkapává omastek) jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli a mohou se proto mýt v myčce.
  • Dávka 150 g uhlí vystačí na 60-90 minut grilování. Uhlí i podpalovač jsou součástí balení při zakoupení grilu.
  • Zásobník na uhlí je chráněn před odkapáváním oleje a nevznikají tak škodlivé látky, ani kouř, jako při běžném grilování.
  • Uhlí je připraveno ke grilování během 3 minut díky ventilátoru, který vhání do uhlí vzduch. Ventilátor je poháněn tužkovými bateriemi.
  • Grilovací teplotu můžete ovládat díky otočnému tlačítku, které reguluje intenzitu vhánění vzduchu ventilátorem.
  • Dodávané uhlí je ze 100% buku. I díky tomu gril nekouří.
  • Vnější plášť grilu se nikdy nezahřívá a gril je proto mnohem bezpečnější.
  • Gril má jedinečný design a prodává se v celém spektru barevných provedení.
  • Cena standardního grilu je aktuálně 4399 Kč a XL rozměr stojí 6699 Kč.
  • Aktuálně lze LotusGrill zakoupit například v obchodech Hornbach nebo Tesco
Taška k penosu grilu je součástí každého zakoupeného grilu.

Taška k přenosu grilu je součástí každého balení.

Zásobník na uhlí s krytkou proti odkapávání oleje do ohně. Pod zásobníkem je umístěný zmiňovaný ventilátor. Celý gril můžete pohodlně rozebrat a umýt.

Zásobník na uhlí s krytkou proti odkapávání oleje do ohně. Pod zásobníkem je umístěný zmiňovaný ventilátor. Celý gril můžete pohodlně rozebrat a umýt.

Do této mísy při grilování odkapává olej. Po skončení grilování misku jednoduše vyjmete a umyjete v myčce na nádobí.

Do této mísy při grilování odkapává olej. Po skončení grilování misku jednoduše vyjmete a umyjete v myčce na nádobí.

Ventilátor je poháněn čtyřmi tužkovými bateriemi. Ty se vkládají ze spodní strany grilu.

Ventilátor je poháněn čtyřmi tužkovými bateriemi. Ty se vkládají ze spodní strany grilu.

Tlačítko sloužící k regulaci "foukání" ventilátoru. Zároveň tímto ovlivníte teplotu grilování.

Tlačítko sloužící k regulaci „foukání“ ventilátoru je modře podsvícené a pohodlně se tak ovládá i za tmy. Zároveň tímto ovlivníte teplotu grilování.

K základní sadě grilu je dodáváno také uhlí a podpalovač.

K základní sadě grilu je dodáváno také uhlí a podpalovač.

Ke girlu můžete zakoupit také speciální poklici, díky které budete moci péct

Ke girlu můžete zakoupit také speciální poklici, díky které budete moci i péct.

Součástí poklice je teploměr, který ukazuje teplotu uvnitř grilu.

Součástí poklice je teploměr, který ukazuje teplotu uvnitř grilu.

Poklop poklice můžete otočením vyšroubovat a pustit tak dovnitř vzduch. Tím můžete regulovat teplotu.

Poklop poklice můžete otočením vyšroubovat a pustit tak dovnitř vzduch. Tím můžete regulovat teplotu.

Gril s poklicí.

Gril s poklicí.

První zkouška grilování - upekla jsem domácí bulky a dělali jsme miniburgery z hovězího masa, s cuketou, parmazánem, slaninou a česnekovou majonézou. Tento recept brzy dostanete i vy.

První zkouška grilování – upekla jsem domácí bulky a dělali jsme miniburgery z hovězího masa, s cuketou, parmazánem, slaninou a česnekovou majonézou. Tento recept brzy dostanete i vy.

DSC_4831

DSC_4824