Domácí rohlíčky

DSC_4678

Máte chuť na čerstvé pečivo, ale jste líní dojít do obchodu? Tak přesně takhle vznikl tenhle recept. Chtěla jsem si dát velikonoční vajíčkovou pomazánku, ale nebylo doma pečivo. Upečte si taky rohlíčky, jsou hrozně jednoduché, rychlé a křupavé.

DSC_4674

Suroviny vystačí na 2 plechy rohlíčků. Celkem vám to zabere asi 10 minut + kynutí :)

INGREDIENCE:

  • 470 g hladké mouky
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 280 ml vlažné vody
  • 7 g sušeného droždí
  • lžička cukru
  • lžička soli

POSTUP:

POSTUP:

  1. Smíchejte vodu s droždím a cukrem.
  2. V míse promíchejte mouku se solí.
  3. Do mouky udělejte důlek, vlijte do něj vodu a přidejte máslo.
  4. Vypracujte vláčné těsto (můžete hákem pomocí robota, nebo hněťte měchačkou)
  5. Překryjte nádobu utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 30 minut. Těsto by mělo mít dvojnásobný objem. Během kynutí 2x propracujte.
  6. Těsto rozdělte na 4 stejné díly.
  7. Z každého dílu vyválejte tenkou placku a rozkrájejte ji na 8 dílů jako pizzu. Z každého dílku smotejte rohlíček (od nejširší části po „cíp“).
  8. Rohlíčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem a potírejte rozšlehaným vejcem.
  9. Můžete posypsat hrubou solí, mákem nebo kmínem.
  10. Nechte 10 minut odstát a poté pečte na 170°C dozlatova (asi 10-15 minut).