Jednoduchý jahodový dort s želatinou

Recept na tento dort je tak jednoduchý, že ho zvládne i dortař začátečník. Piškotový korpus, puding, čerstvé jahody a želatina. A hotový je raz-dva. Recept je stavěný na formu o průměru 20 cm, pokud budete používat větší, zvyšte počet surovin.

DSC_3501

INGREDIENCE

  • 60 g hladké mouky
  • Lžička kypřícího prášku
  • Špetka soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 40 ml mléka
  • Pistáciový nebo vanilkový pudink + 450 ml mléka
  • Čerstvé jahody, maliny nebo borůvky
  • Dortová želatina

POSTUP:

  1. Vyšlehejte sníh z bílků. Když je pevný, zašlehejte do něj 25 g cukru a dejte stranou.
  2. V druhé míse vyšlehejte žloutky se zbylým cukrem. Když je hmota světle žlutá a pěnová, přidejte mléko.
  3. Do žloutků vmíchejte mouku s kypřícím práškem a špetkou soli. Nakonec opatrně přidejte sníh.
  4. Pečte ve formě vymazané máslem na 180°C. Hotovo je, když zapíchnete do středu špejli a vyndáte ji čistou.
  5. Než korpus vychladne, připravte pudink podle návodu, ale místo 500 ml mléka dejte 450 ml.
  6. Korpus nechte ve formě a nalijte na něj pudink (pokud máte rádi, potřete nejdřív korpus marmeládou).
  7. Dejte chladit.
  8. Vychlazeý dort poklaďte nakrájenými jahodami a přelijte želatinou připravenou podle návodu. Opět dejte vychladit.
  9. Opatrně nožem oddělte dort od obvodu formy a můžete podávat

DSC_3499