Tvarohová buchta s vanilkou

DSC_3330

Tohle je taková improvizovaná tvarohová buchta. Měli jsme chuť na vláčný světlý korpus s vrstvou vanilkového tvarou nahoře a žádný recept nebyl „to ono“. Tak jsem dala dohromady pár myšlenek a vznikla tahle koláčobuchta. V korpusu pod tvarohem pracuje kypřící prášek a proto vytvoří hezké vlnky, díky kterým pak celá buchta působí trošku rustikálním dojmem.

DSC_3320

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • Kůra z jednoho citronu
  • Hrnek podmáslí
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • Lžička kypřícího prášku
  • Vanilkový cukr

* tentokrát jsem použila hrnek 200 ml

INGREDIENCE NA TVAROHOVOU VRSTVU:

  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hrnek moučkového cukru (ale dejte podle své chuti)
  • 1/2 hrnku mléka

DSC_3344

POSTUP:

  1. Dno formy o průměru 28 cm vyložte pečícím papírem a stěny pomažte máslem. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. V míse smíchejte všechny suché ingredience na korpus a v druhé nádobě vyšlehejte všechny mokré.
  3. Spojte obsahy obou nádob a nalite do formy.
  4. Promíchejte všechny ingredience na tvarohovou část (z vanilkového lusku vyškrábněte do směsi všechen obsah) a rovnoměrně navrstvěte na korpus.
  5. Pokud vám pro estetický dojem nestačí vanilkové tečky ve tvarohu, nechte si trošku tvarohu stranou, smíchejte s kakaem a nakapejte na bílou tvarohovou vrstvu. Špejlí můžete kakaovou část „roztahovat“ do různých vzorů.
  6. Pečte asi 40 minut ale hlídejte, každá trouba je jiná. Buchta je hotová, když má zlatavou barvu a pevný povrch (může se trochu chvět – po vyhladnutí zatuhne).

DSC_3324

DSC_3336