Kuskus se žampiony a kuřecím masem

DSC_3237

Rychlé, extrémně jednoduché a celkem zdravé jídlo. Kuskus dělám většinou, když nestíhám a nebo se mi nechce trávit moc času v kuchyni. Je na něm super, že se dá kombinovat s různými ingrediencemi a dokonce: jde dělat i na sladko!

DSC_3238

INGREDIENCE (na 1 větší porci):

  • 70 g celozrnného kuskusu
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 50 g žampionů
  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 menší červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Hrst nasekané hladkolisté petrželky nebo koriandru
  • Lžíce olivového oleje

DSC_3231

POSTUP:

  1. Kuskus nasypte do misky a zalijte vařícím vývarem. Přiklopte a nechte stát.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osolte a opepřete. Cibuli překrojte napůl a krájejte na plátky, žampiony oloupejte a pokrájejte tak jak máte rádi, česnek nakrájejte na plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a dejte osmahnout kuřecí prsa a cibuli. Po chvilce přidejte i žampiony a česnek. Restujte na mírném ohni pár minut, dokud nejsou všechny ingredience hotové (pozor na česnek, když se připálí, zhořkne).
  4. Zesilte teplotu pod pánví a přisypte kuskus, který by již měl být hotový. Opékejte ještě několik minut za občasného míchání.
  5. Dosolte a dopepřete, vmíchejte nasekanou petrželku nebo koriandr a můžete podávat.

TIP: Pokud máte rádi pikantní jídla, nasekejte do pánve v bodu 3 ještě kus čerstvé chilli papričky.