Kakaová buchta prošívaná tvarohem

DSC_2952

Jednoduchý recept, který zvládnou i začátečníci a navíc můžete dát prostor kreativitě při „prošívání“ tvarohem. Já dělala mřížku, ale krásné jsou třeba i kytičky, nebo věnování, pokud pečete pro někoho třeba z lásky.

DSC_2957

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • Lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 3 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek vlažného mléka

INGREDIENCE NA TVAROH:

  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 4 lžíce cukru
  • Lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 1/2 sáčku pudingu (vanilkového nebo karamelového)

DSC_2942

  1. Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte pevný sníh.
  3. V druhé nádobě vyšlehejte do pěny žloutky s cukrem a poté doplňte rozpuštěným máslem, mlékem a vanilkovým extraktem.
  4. Ve třetí nádobě promíchejte mouku, kypřící prášek, kakao. Smíchejte s vyšlehanou žloutkovou směsí.
  5. Nakonec opatrně vmíchejte bílky.
  6. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete stěrkou.
  7. Tvarohovou směs připravte vyšleháním všech uvedených ingrediencí. Naplňte ji do cukrářského sáčku (pokud nemáte, tak do pevnějšího sáčku, kterému ustřihnete konec) a ozdobte buchtu podle své fantazie.
  8. Až se bude buchta péct, těsto prostoupí výš nad tvaroh a tím vznikne ono prošívání.
  9. Já jsem pekla asi 20 minut, ale doporučuji hlídat.
  10. Po upečení nechte vychladnout, pocukrujte a můžete podávat.