Vanilkové mandlové rohlíčky

DSC_2508

Vanilkové rohlíčky jsou pro mě asi nejklasičtější vánoční cukroví. Mám ráda jejich vůni. Když je uděláte z mandlí, budou mít příjemně jemnou chuť.

DSC_2508

INGREDIENCE (ASI NA 3 PLECHY):

  • 350 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • Špetka soli
  • 430 g hladké mouky
  • 150 g mletých mandlí (použila jsem ty ve slupce)
  • Směs na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry

DSC_2506

POSTUP:

  1. Ze všech uvedených ingrediencí vytvořte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do fresh folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 160 stupňů a vyložte plech pečícím papírem.
  4. Z těsta modelujte stejně velké rohlíčky a skládejte na plech s dostatečnými rozestupy – trošku vyrostou!
  5. Pečte do růžova a po vyndání nechte pár minut zchladnout. Ještě teplé obalujte v moučkovém vanilkovém cukru.