Kakaové pracny

DSC_2512

Pracny – další vánoční klasika, kterou znáte třeba od své babičky. Základem úspěchu je spousta másla, ořechů a pravé kakao.

DSC_2512

INGREDIENCE (ASI NA 3 PLECHY):

  • 360 g hladké mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vrchovaté lžíce holandského kakaa
  • 4 rozdrcené hřebíčky
  • Lžička skořice
  • 150g mletých mandlí nebo vlašských ořechů
  • 280g másla
  • 1 vejce
  • Směs na obalení: 200g moučkového cukru + 2 vanilkové cukry
  • Důležité! Formičky na pracny

DSC_2509

POSTUP:

  1. Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto.
  2. Zabalte do fresh folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  4. Z těsta dělejte kuličky a ty vtlačujte do formiček. Já použila tartaletkové formičky a nevymazávala jsem je. Pokud se ale bojíte, že nepůjdou vyklepnout – vymazejte formičky máslem.
  5. Pečte asi 11 minut a až lehce zchladnou, silným klepnutím vyjměte z formičky. Ještě teplé obalte cukrem.

DSC_2514