Medové perníčky

DSC_2464

Perníčky, které jsou měkké hned po upečení a nemusí měsíc spát v zimě na balkoně? Ano, jde to! Já peču tyto.

DSC_2464

INGREDIENCE (na spoustu perníčků :)

  • 380 g hladké mouky
  • 130g moučkového cukru
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 60g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • Lžíce mletého koření: hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek
  • Lžíce holandského kakaa

BÍLKOVÁ POLEVA:

  • 1 bílek
  • 150 cukru moučka
  • Potravinářská barva

DSC_2468

POSTUP:

  1. Ze všech ingrediencí na perníčky vypracujte hladké těsto – nehněťte příliš dlouho.
  2. Zabalte do fresh folie a nechte uležet v lednici – ideálně přes noc, ale když necháte třeba jen hodinu, také to bude fungovat.
  3. Vyválejte těsto asi na 5mm na pomoučněné ploše a vykrajujte perníčky.
  4. Klaďte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným žloutkem.
  5. Pečte na 165 stupňů asi 10 minut (hlídejte, každá trouba peče trošku jinak).
  6. POLEVA: Z uvedených ingrediencí vyšlehejte hustý krém, do kterého můžete přidat i kapku citronu. Rozdělte na několik dílků a ty obarvěte. Zdobit můžete zdobícím sáčkem nebo štětcem a špejlí, tak jako já.