Slané muffiny Caprese

obrázek

Caprese určitě znáte. Rajčata s mozzarelou, bazalkou a olivovým olejem. A co takhle to spojit se slanými muffiny? Jsou dobré teplé i studené a mám je ráda především proto, že díky rajčatům jsou správně šťavnaté.

DSC_1504

INGREDIENCE NA 12 MUFFINŮ

  • 280g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • Špetka jedlé sody
  • Lžička soli
  • Čerstvě mletý pepř
  • 125 ml olivového oleje
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 mozzarella
  • Čerstvá bazalka

DSC_1497

POSTUP:

  1. Smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu, sůl, pepř a nasekanou bazalku.
  2. V druhé míse prošlehejte vejce s mlékem a olivovým olejem.
  3. Rajčátka nakrájejte na poloviny a mozzarellu natrhejte na kousky.
  4. Plnění košíčků: Lžíce těsta, 1/2 rajčátka a kousek mozzarelly, lžíce těsta a rajčátko navrch.
  5. Pečte na 220 stupňů asi 20 minut (orientujte se ale spíš podle barvy – když je povrch pevný a zlatavý, máte hotovo).