Linecké košíčky s mandlovým krémem a ovocem

obrázek

Tyto košíčky vám naprosto učarují. Aspoň u mě se tak stalo. Kombinace křehkého lineckého těsta, jemného mandlového krému a šťavnatého ovoce je naprosto neodolatelná.

DSC_1597

INGREDIENCE NA LINECKÉ TĚSTO:

  • 500g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 250g změklého másla
  • 250g moučkového cukru
  • Jemně strouhaná kůra z 1/2 citronu

INGREDIENCE NA MANDLOVOU NÁPLŇ:

  • 125g másla
  • 125g mandlové mouky (=jemně mletých mandlí)
  • 125g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 10g hladké mouky

+ ovoce (např. maliny, jahody, kompotové hrušky, jablka, borůvky, ostružiny, rybíz, broskve, fíky…)

DSC_1580

PŘÍPRAVA LINECKÉHO TĚSTA:

  1. Vypracujte cukr s máslem a přidejte vejce.
  2. Do směsi připojte mouku s citronovou kůrou a hněťte tak dlouho, dokud nemáte hladké těsto (ne však příliš dlouho, jinak bude pružit a to nechceme).
  3. Těsto zabalte do freshfolie jako placku a dejte do lednice.

PŘÍPRAVA MANDLOVÉ NÁPLNĚ:

  1. Smíchejte všechny ingredience a vyšlehejte hladkou směs :)

DOKONČENÍ KOŠÍČKŮ:

  1. Vychlazené těsto vyválejte na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte kolečka, která napěchujte do formiček na košíčky (pokud je nemáte, udělejte je ve formě na muffiny – nebudou mít tak hezký tvar, ale dá se to).
  2. Pomocí zdobícího sáčku naplňte dna košíčků mandlovým krémem a poklaďte ovocem.
  3. Pečte na 160 stupňů, dokud krém není zlatavý a pevný na povrchu.

DSC_1596

DSC_1595

DSC_1598