Dýňové muffiny se skořicovým krémem

obrázek

Dýňové muffiny jsou fajn nejen na Halloween, ale na právě na ten se asi nejvíc hodí. Zvlášť, když použijete tématické košíčky a vyrobíte ozdobu z fondánu. Já tentokrát udělala pavouky, ale příště bych dala klidně dýně, duchy, pavučiny nebo další „děsivé“ motivy.

DSC_1429

INGREDIENCE:

  • 280g hladké mouky
  • 130g moučkového cukru
  • Lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • Lžička mletého zázvoru
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku
  • Špetka soli
  • Hrst nasekaných mandlí
  • Hrnek a půl strouhané dýně Hokaido
  • 250ml mléka
  • 100ml smetany
  • 6 lžic oleje
  • 2 vejce

NA KRÉM:

  • 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
  • 100g změklého másla
  • Moučkový cukr podle chuti
  • Lžička skořice
  • Lžička vanilkového extraktu

DSC_1432

POSTUP:

  1. V míse smíchejte všechny suché ingredience.
  2. V druhé míse vyšlehejte všechny mokré ingredience a přidejte do nich dýni.
  3. Spojte obě části a lehkým mícháním vytvořte těsto. Pokud bude moc tuhé, přidejte mléko.
  4. Naplňte košíčky (kousek nad 3/4) a dejte do předehřáté trouby na 200 stupňů.
  5. Pečte asi 20 minut (až bude zlatavý povrch).
  6. Po vychladnutí naneste krém a ozdobte podle fantazie. Možnost je i obarvit krém na tmavo a vytvořit pavučiny z bílkové polevy.

POSTUP NA KRÉM:

  1. Vyšlehejte máslo s cukrem, skořicí a vanilkou.
  2. Krátce zašlehejte tvaroh a dejte ztuhnout do lednice.
  3. Na muffiny nanášejte lžící (pokud nenecháte ztuhnot) nebo zdobícím sáčkem.

DSC_1440

DSC_1418