Čokoládovo – skořicový muffin s tvarohovou čepicí

obrázek

Muffiny s čokoládou a skořicí jsem pekla do práce, k svátku pro mojí kolegyni. Jsou vláčné a tvarohová čepice se skořicí a mandlemi k nim krásně ladí.

DSC_1170

INGREDIENCE NA 12 MUFFINŮ:

  • 225g hladké mouky
  • 55g holandského kakaa
  • Lžička skořice
  • Lžíce prášku do pečiva
  • 115g cukru
  • 200g mléčné nebo hořké čokolády
  • Lžíce smetany 30%
  • 6 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany 12%

INGREDIENCE NA TVAROHOVOU ČEPICI:

  • Vanička tučného tvarohu
  • 50g másla (změklého)
  • Lžička skořice
  • Lžíce mletých mandlí
  • Cukr podle chuti (doporučuji 2 lžičky vanilkového)

DSC_1160

POSTUP NA MUFFINY:

  1. Smíchejte mouku, kakao, cukr, kypřící prášek a skořici.
  2. V druhé míse vyšlehejte vejce s olejem a smetanou 12%.
  3. Na vodní lázni rozpusťte čokoládu s lžící smetany 30%.
  4. Suchou část promíchejte se směsí z 2. kroku (míchejte lehce) a poté vetřete rozpuštěnou, lehce vychladlou čokoládu.
  5. Pečte na 200 stupňů asi 20 minut.
  6. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

POSTUP NA TVAROHOVOU ČEPICI:

  1. Do hladka vyšlehejte tvaroh s máslem a cuktrem.
  2. Přidejte skořici a mandle, dobře promíchejte.
  3. Dejte na chvilku vychladit do lednice

DOKONČETE MUFFINY:

  1. Muffiny ozdobte tvarohovou polevou (lžící nebo zdobícím sáčkem).
  2. Poprašte skořicí a posypejte mletými mandlemi.
  3. Podávejte vychlazené.

DSC_1161