Jahodový cupcake

obrázek

Jahodový cupcake – jahody uvnitř a jahoda nahoře, na jemné máslové čepici. Hned po levandulových jsou to moje nejoblíbenější.

DSC_1353

INGREDIENCE NA MUFFINY:

  • 150g jahod
  • 280g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli a 1/2 lžičky sody
  • 115g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 250 ml smetany (12%)
  • 90g rozpuštěného másla
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Kůra z 1/2 citronu

NA KRÉMOVOU ČEPICI:

  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 100g másla
  • 2 lžíce tvarohu
  • Jahody na ozdobu

DSC_1351

POSTUP – MUFFINY:

  1. V jedné míse smíchejte suché ingredience spolu s jahodami nakrájenými na drobné kousky.
  2. V druhé míse vyšlehejte mokré ingredience.
  3. Z lehka promíchejte obě části a rozdělte do košíčků, které jste si předpřipravili do formy na muffiny.
  4. Pečte na 200 stupňů asi 20 minut (ale orientujte se spíš podle barvy muffinů a pevnosti povrchu).

POSTUP – KRÉM:

  1. Pudink všlehejte do mléka spolu s cukrem a dejte vařit na sporák. Vařtem dokud nevznikne hodně hustý pudink.
  2. Odstavte a nechte úplně vychladnout.
  3. Po vychladnutí všlehejte máslo a tvaroh, dejte na chvilku do lednice a poté zdobícím sáčkem tvořte krémové čepice na vychladlé muffiny.
  4. Špičku čepice ozdobte jahodou.

TIP:  Pokud chcete, přidejte jahody rovnou do krému – na drobné kousky. Použijte pak ale zdobící špičku s větším otvorem. Skladujte v lednici a podávejte vychlazené.

DSC_1354