Jahodovo mandlový krambl

obrázek

Recept je velmi snadný na přípravu, zvládnete ho poměrně rychle a určitě vám zachutná. Sezóna jahod pořád ještě není u konce, takže si je pojďte vychutnat – tentokrát zapečené s mandlemi. Krambl by určitě nevyhrál soutěž o nejhezčí dezert roku, ale jeho ovocná chuť a opojná vůně možná předčí i ten nejkrásnější dort.

DSC_1132

INGREDIENCE NA ZÁKLAD:

  • 350g jahod nakrájených na půlky
  • 40g cukru krupice
  • 30g mletých mandlí
  • 3 lžičky vanilkového extraktu

INGREDIENCE NA DROBENKU:

  • 120g hladké mouky
  • Lžička kypřícího prášku
  • 80g másla
  • 100g mandlových lupínků
  • 70g třtinového cukru
  • šlehačka na podávání

DSC_1123

POSTUP:

  1. Jahody promíchejte s mletými mandlemi a cukrem a pokaejte vanilkovým extraktem.
  2. Vyskládejte je na dno zapékací misky.
  3. Z mouky, kypřícího prášku a másla vypracujte drobenku a poté přimíchejte třtinový cukr a mandlové lupínky.
  4. Drobenku nasypte na jahody a dobře přitlačte.
  5.  Celé zakryjte pečícím papírem a pečte asi 30 minut při teplotě 200 stupňů.
  6. Po upečení nechte 20 minut odstát a podávejte se šlehačkou.

Jak jsem řekla, krambl není miss dezert, ale chutná a voní neodolatelně:

DSC_1117

TIP:  Pokud nejste jahodovým nadšencem, zkuste krambl se švestkami, meruňkami nebo hruškou!