Makovec s rybízem
Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu. Dobrou chuť.
INGREDIENCE:
- 4 vejce
- 260g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 180 g rozpuštěného másla
- 100 ml olivového oleje
- 150 ml mléka
- 400g hladké mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku
- špetka soli
- Kůra z 1 citronu
- 50g mletého máku
- 300g černého rybízu
- 150g červeného rybízu
POSTUP:
- V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience.
- V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem.
- Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem.
- Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.
Pingback: Creative Mornings: Snídaně pro 200 lidí | popečeníčko.cz