Makovec s rybízem

obrázek

Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu. Dobrou chuť.

DSC_0981

INGREDIENCE:

  • 4 vejce
  • 260g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 180 g rozpuštěného másla
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml mléka
  • 400g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • Kůra z 1 citronu
  • 50g mletého máku
  • 300g černého rybízu
  • 150g červeného rybízu

DSC_0933

POSTUP:

  1. V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience.
  2. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem.
  3. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz.
  4. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem.
  5. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.