Peřinková buchta

obrázek

Tento recept jsem převzala od blogové kolegyně (www.lebistrot.cz), která peče peřinkovou buchtu tak, jak ji pekla její maminka. Lehké a vláčné těsto ve spojení se šťavnatými meruňkami vytváří dokonalou kombinaci.

DSC_0656

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  • 4 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 5 lžic mléka
  • 1 kypřící prášek

INGREDIENCE NA TVAROHOVOU SMĚS:

  • 1 tvaroh
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 šlehačka
  • 1 vajíčko

DSC_0655

POSTUP:

  1. Oddělte žloutky od bílků a ze bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Smíchejte ostatní ingredience a sníh do nich pomalu přidávejte.
  3. V jiné nádobě vyšlehejte ingredience na tvarohovou směs.
  4. Plech si vyložte pečícím papírem a rovnoměrně na něj nalijte těsto.
  5. Na těsto kapejte tvarohovou směs tak, aby vznikla taková „šachovnice“ a na každé tvarohové kolo dejte půlku meruňky. Meruňka by měla být vnitřkem ven, ale já si to občas spletu a nic se neděje.
  6. Pečte na 160 stupňů cca 30 min.