Creative Mornings: Snídaně pro 200 lidí

970128_487399381342153_559061152_n

Na pátek 23. srpna 2013 jsem byla vybrána pro přípravu snídaně na Creative Mornings Prague. Tato rána probíhají každý měsíc, na různých místech na světě a vždycky mají konkrétní téma – tentokrát Urbanism. Na začátku kreativního rána se všichni nasnídají, vychutnají si dobrou kávu nebo čaj a poté se usadí k poslechu přednášky, která je k dispozici i online. Jak jsem pekla pro 200 lidí, co jsem připravila a komu co chutnalo?

Když se mi ozvala Lada, jestli bych upekla snídani na Creative Mornings, první pocit byla obrovská radost a ten druhý obavy, jestli zvládnu napéct pro 50 lidí.  Za pár hodin vyšlo najevo, že zájem o registraci je velký asi tak jako prostory Národní technické knihovny (včetně podzemního parkoviště a kumbálu na košťata) a lidí přijde přibližně 200-240.

DSC_1007

A protože jsem člověk, který se nevzdává, ozval se v mojí hlavě hluboký hlas (s náležitou ozvěnou a úderem do gongu): “Challenge accepted!”.

A tak jsem začala sepisovat letní snídaňové menu, které se samozřejmě nesmí obejít bez bublaniny, rybízu, meruněk a dalších sezónních věcí.  Následoval velký nákup který zaplnil 3 (slovy tři !!!) nákupní vozíky. Paní na pokladně se ptala, jeslti budu péct na svatbu. Když jsem řekla, že na snídani, tvářila se poněkud rozpačitě…

DSC_0940

Velkou marketingovou podporou byl pro mě můj muž, který nelenil a obstaral mi vlaječky s logem Popečeníčka, připravil mi štítky s názvy jednotlivých pokrmů a v průběhu akce pořizoval fotky.

DSC_0976

Nastal čtvrtek, sedm hodin ráno. Čas pečení.  A pokračoval, pokračoval  a pokračoval až do dvou do rána. Kuchyň jako po výbuchu, já ulepená a obalená moukou, ale z kuchyňského stolu se na mě spokojeně usmívalo 12 krabic dobrot.

DSC_0945

Jak už to tak bývá, celé 4 hodiny, které mi zbyly na spánek se mi zdálo, že jsem zaspala a nestíhám snídani dovézt včas. Vše ale dopadlo dobře, protože ve skutečnosti jsem zodpovědně poslechla budík. A tak jsme mohli jet.

DSC_0956

První okamžiky v NTK mě provázely hororové výjevy typu “Néééé upekla jsem toho málo, nezbyde na všechny!” nebo “Co když to nikomu nebude chutnat???”. To mě ale velmi rychle přešlo. Vlastně hned, jak začali přicházet první hosté. Brzo jsem odpovídala na otázky, kde mám kavárnu nebo kde provozuji svoje bistro, kde si mohou objednat pečení na víkend, jestli bych udělala dort….  a já si píšu jen blog a žádné bistro nemám… asi bych si ho měla pořídit, haha :)

DSC_0944

Ve finále bylo jídla dost, možná i kousek bublaniny zbyl (švestková prostě nikdy nebude tolik žádaná, jako jahodová – to je úděl švestek) a lidé se vraceli, aby si přidali (nejvíc 7x) a děkovali mi za dobrou snídani.  Ještě teď létám někde v oblacích, jak jsem se z komplimentů postupně přifukovala. Velkou radost mi udělala i pochvala Popečeníčkova loga.

DSC_0968

Upéct tolik snídaní v domácí kuchyni s jednou troubou je velká makačka, ale pro mě dokonalá zkušenost, kterou bych si i ráda zopakovala (ale nejdřív tak za týden :) ). Děkuji proto týmu Creative Mornings za důvěru a vděčným strávníkům za to, že mi vyrobili úsměv, který rozhodně nezmizí tak rychle, jako žampionový quiche.

DSC_0993

CO JSEM PEKLA?

SLADKÉ:

SLANÉ:

 

DSC_0961

DSC_0967

DSC_0963

DSC_0974 DSC_0981

DSC_0983 DSC_0984

DSC_0985

A krásné fotky od Jakuba Sodomky:

DSC_8641

DSC_8701

DSC_8675

DSC_8658

DSC_8644

DSC_8647

TIP: Přečtěte si také o architektonické soutěži, kterou jsem ve spolupráci S Russellem Hobbsem připravila pro hosty mé snídaně.