Letní tvarohový dort s ovocem

obrázek

Tento dort si můžete dovolit připravit i v létě, uprostřed parného odpoledne, protože je lehký a ovocný. Použila jsem to, co je právě v nejlepší sezóně: jahody a borůvky.  Podávejte dobře vychlazený a ideálně uleželý přes noc.

DSC_0597

INGREDIENCE NA KORPUS:

  • 300g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 150g cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml mléka
  • 125 ml oleje
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Strouhaná kůra z jednoho citronu

INGREDIENCE NA KRÉM:

  • 1 vanilkový pudink
  • Hrnek mléka
  • Vanička plnotučného tvarohu
  • 1/2 zakysané smetany
  • Cukr podle chuti

OVOCE:

  • 500g jahod
  • 200g borůvek

DSC_0603

PŘÍPRAVA KORPUSU:

  1. V jedné míse smíchejte suché ingredience a v druhé míse ty mokré.
  2. Propojte obě části.
  3. Pečte ve vymazané a vysypané formě, při teplotě 185 stupňů (já pekla asi 40 minut, ale kontrolujte pomocí špejle).
  4. Po upečení nechte úplně vystydnout.

PŘÍPRAVA KRÉMU:

  1. Promíchejte pudink s mlékem, oslaďte a nechte přijít k varu. Vařte za stálého míchání, dokud nevznikne hustá, lepkavá hmota. Poté nechte úplně vychladnout (za občasného míchání).
  2. Elektrickým šlehačem promíchejte pudink, tvaroh a zakysanou smetanu a doslaďte podle chuti.
  3. Nechte vychladit v lednici.

SESTAVTE DORT:

  1. Korpus podélně rozkrojte. Vnitřní část potřete krémem a poklaďte na plátky krájenými jahodami.
  2. Přiklopte druhou částí korpusu.
  3. Celý dort silně potřete krémem a ozdobte ovocem. Můžete se inspirovat mnou, nebo uplatněte svojí fantazii :)
  4. Nechte v lednici uležet ideálně do druhého dne.

DSC_0594