Opilé koláčky
Opilé koláčky jsme měli na narozeninové oslavě a slavily obrovský úspěch. Je to přesně ten druh mlsání, kdy si vezmete jednou a nemůžete přestat, dokud jsou před vámi.
INGREDIENCE
- 500 g polohrubé mouky
- 3 žloutky
- 250 g másla
- 250 ml mléka
- 50 g sušeného droždí
- 1/4 prášku do pečiva
- Zavařenina na plnění (my jsme měli meruňkovou)
- Rum na namáčení a moučkový cukr na obalení
POSTUP
- Z uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto.
- Z těsta vytvořte malé koláčky (kuličky, do kterých prstem uděláte důlek) a ze shora je plňte zavařeninou.
- Pečte asi na 165 stupňů, dokud nejsou pevné a zlatavé.
- Nechte lehce vychladnout. Poté krátce máčejte v rumu a obalujte v moučkovém cukru.
Takhle opilé koláčky vyzkoušela čtenářka Popečeníčka:
Dobrý den,
Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 85 000 posbíraných receptů. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.
Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.
V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.
S pozdravem,
info@vyhledejrecepty.cz
Dobrý den,
recept se mi líbí, ale jsem nezkušená kuchařka. Jak moc mám ty koláčky namáčet? Mám je celé „vykoupat“ v rumu?
Děkuji za informaci.
Bára
Dobrý den, Báro! Záleží, jak moc chcete mít koláčky rumové. Obecně bych doporučila je namáčet postupně a velmi krátce. Pokud je namáčíte déle (cca více než 2 vteřiny), budou chutnat spíš jako panák rumu :) Díky za dotaz!
Dobrý den,
Jen se chci zeptat jestli skutečně 50 g sušeného droždí?
Děkuji za odpověď
Míša Zimová
…a vydrží aspoň 3 dny v krabici? vypadají úžasně, ale potřebuji nějaké koláčky, které mohu udělat dopředu a mít jistotu, že budou dobré:-)