Levandulové muffiny

obrázek

Levandule je pro mě jedna z nejkrásnějších a nejvoňavějších květin. Připomíná mi dovolenou u moře i horké letní dny, když zrovna není hezky. Teď je ale pořádné vedro a levandulové muffiny by proto mohly být ideálním dezertem. Nejsou příliš sladké a nádherně voní.

DSC_0420

INGREDIENCE

  • 2,5 lžíce rozdrobených levandulových květů
  • Hrnek mléka
  • 85g másla
  • Hrnek cukru krystal
  • Hrnek hladké mouky
  • Hrnek celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • Lžíce medu
  • Trošku citronové kůry

NA KRÉM:

  • 1 vanilkový puding
  • 0,25l mléka
  • 125g plnotučného tvarohu ve vaničce
  • Máslo podle chuti
  • Lžička skořice
  • Cukr podle chuti (moučkový)
  • Půl lžíce levandule

DSC_0509

POSTUP:

  1. Do hrnce nalijte mléko, přidejte 2,5 lžíce levandule, máslo a med. Nechte pomalu přicházet k varu.
  2. Krátce povařte a odstavte, aby vám směs začala pomalu chladnout.
  3. V míse smíchejte všechny suché ingredience.
  4. Po vychladnutí přidejte levandulovou směs spolu s vejci.
  5. Plňte do košíčků a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – vyndejte, až bude povrch muffinů pevný a zlatý. Nepečte však příliiš dlouho, aby nebyly vysušené.

DSC_0503

NÁVOD NA KRÉM:

  1. Z pudingu, mléka a cukru uvařte hustou směs (jako když vaříte normální puding, akorát s menším množstvím mléka – bude velmi tuhý).
  2. Po vychladnutí zašlehejte máslo a tvaroh. Poté přidejte skořici a levanduli
  3. Nechte lehce ztuhnout v lednici a zdobícím sáčkem aplikujte na vychladlé muffiny.

Hotové muffiny ozdobte celými kvítky. Pokud máte odvahu, klidně je můžete i sníst. Já je však před konzumací radši sundám.

DSC_0524

DSC_0543

DSC_0568

DSC_0578

DSC_0505