Povidlové buchty

buchty

Buchty jsou vždycky nejlepší od babičky. Ale jestli nemáte zrovna babičku nablízku, udělejte si tyhle. Potom totiž bude na buchty jezdit babička k vám.

buchty

 

INGREDIENCE:

  • 400g hladké mouky
  • 1 sušené droždí
  • 60g cukru
  • 220 ml vlažného mléka
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Špetka soli
  • 2 žloutky
  • Kůra z jednoho citronu
  • 120g rozpuštěného másla

NA NÁPLŇ POTŘEBUJETE:

  • 350g povidel ze švestek
  • 75ml rumu
  • 5 lžic strouhaných rumových perníčků

POSTUP:

  1. V jedné míse smíchejte suché ingredience a v druhé míse mokré.
  2. Spojte obě části a vypracujte vláčné těsto.
  3. Nádobu s těstem přebalte fresh folií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 30 minut (dávám kynout do trouby nastavené na 40 stupňů).
  4. Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a perníčky.
  5. V pekáči rozpusťte trochu másla a vyválejte si těsto.
  6. Z těsta vykrajujte čtverce cca 6×6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň.
  7. Dobře zabalte, “vyválejte“ v pekáči s máslem a skládejte je do něj.
  8. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.

buchty1