Slané minirohlíčky

rohlicky

Chystáte se o víkendu na nedělní husu nebo kuře? V tom případě na stole nesmějí chybět slané minirohlíčky, které si strávníci namočí do výpeku a budou se olizovat až za ušima.

rohlicky

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 500g hladké mouky
  • 1 kávová lžička cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 250 ml polotučného mléka
  • 180 ml rozpuštěného másla

POSTUP:

  1. Smíchejte mouku, cukr, sůl a droždí
  2. Přidejte teplé mléko a rozpuštěné máslo
  3. Vypracujte hladké těsto, které se bude táhnout a bude tvárné
  4. Nádobu i s těstem zabalte do fresh folie a dejte na teplé místo (já dávám do trouby vyhřáté na 35 stupňů)
  5. Nechte těsto kynout 2 hodiny
  6. Po vykynutí rozdělte těsto na menší koule, které vyválejte přibližně na 4mm tlustá kola. Kola rozkrájejte na osminky (jako když krájíte pizzu)
  7. Jednotlivé trojúhelníčky smotejte od široké části do tvaru rohlíčku a lehce zahněte.
  8. Poklaďte na pečící papír, potřete rozšlehanými žloutky a rohlíčky posypte solí a kmínem. Pro zajímavější chuť můžete použít kmín římský nebo mák
  9. Pečte cca na 180 stupňů dozlatova

rohlicky2