Chedarovo-cibulový quiche

patrika

Dnes přináším recept od Patriky, která se inspirovala pečícím šílenstvím a podělila se o recept na chedarovo – cibulový quiche. Tady ho máte :)

patrika

INGREDIENCE:

  • 280 g hladké mouky + na poprášení
  • 500 g cibule pokrájené na tenká kolečka
  • 170 g másla na kostičky
  • 250 ml smetany
  • 170 g Chedaru na hrubo nastrouhaného
  • 3 malá vejce, nebo 2 větší
  • Lžička soli
  • Pečící papír a fazole na zatížení
  • Kulatou formu o průměru 25 cm

POSTUP:

  1. Mouku, 150 g másla a sůl smíchejte na drobenku a přidejte 8 lžic vody.
  2. Vypracujte těsto a to uložte ve fólii na 30 minut do lednice. Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  3. Po 30 minutách vyndejte a na pomoučněné ploše vyválejte kruh o velkosti trochu větší než 25 cm. Přeneste kruh do formy a přitlačte k okrajům.
  4. Dno pečlivě propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte společně 20 min.
  5. Mezi tím pokrájejte cibuli na tenká kolěcka a na zbytku másla pomalu restujte, dokud nezkaramelizuje.
  6. Vedle si připravte misku s rozšlehanými vejci, smetanou a polovinou nahrubo nastrouhaného Chedaru a promíchejte společně s cibulí.
  7. Sejměte papír s fazolemi z korpusu a pečte ho ještě 5-10 minut. Poté korpus vyndejte, troubu nechte bežet, naplňte ho směsí cibule, smetany a sýra , navrch nasypte rovnoměrně druhou půlku Chedaru a vráťte quiche do trouby ještě na 20 minut.
  8. Hotovo! :)