Quiche se sušenými rajčaty a parmskou šunkou

kyš2

Quiche, který jsem připravovala společně s kořeněnými muffiny jako vstupenku na Prague Creative Mornings. Francouzský koláč s italskými ingrediencemi.

kyš2

CO BUDETE POTŘEBOVAT NA TĚSTO:

  • 280 g hladké mouky
  • 230 g másla
  • 1 vejce
  • 2 lžičky bílého octa
  • 2 lžíce ledové vody
  • Sůl, pepř, tymián

NA NÁPLŇ:

  • Sušená rajčata naložená v olivovém oleji
  • Čerstvá cherry rajčátka
  • Čerstvá bazalka a petržel
  • Česnek
  • 2 jarní cibulky
  • Parmská šunka nebo pancetta
  • 4 vejce
  • Zakysaná smetana (250 ml)
  • Sůl, pepř, muškátový oříšek
  • Strouhaný sýr gouda nebo parmazán

POSTUP NA TĚSTO:

  1. Z hladké mouky a studeného másla vyvořte sypkou směs.
  2. Přidejte zbytek ingrediencí a vypracujte hladké těsto.
  3. Těsto zabalte do fresh folie a uložte do ledničky.
  4. Až se trochu vychladí, vyválejte ho, vyložte jím formu na koláč, překryjte pečícím papírem, který zatěžkáte (sušenými fazolemi nebo talířkem) a dejte na chvíli do trouby na 220 stupňů (předpečte ho)

NÁVOD NA NÁPLŇ A SESTAVENÍ KOLÁČE:

  1. Sušená rajčata v olivovém oleji dejte na pánev při mírné teplotě
  2. Přidejte na kolečka nakrájenou cibulku, posekanou bazalku a petržel, česnek a nechte pomalu pouštět vůni.
  3. Cherry rajčátky nakrájejte na půlky a rozkrojenou stranou poklaďte na pánev.
  4. Když vše pustí šťávu a česnek je lehce opečený, odstavte z plotny a vmíchejte natrhanou parmskou šunku.
  5. Koláčový korpus posypte sýrem a navrstvěte na nej obsah pánve.
  6. Přelijte vyšlehanými vejci se smetanou a kořením, znovu posypte sýrem a dejte péct.
  7. Trouba by měla být na 200 stupňů a doba pečení je přibližně 30 minut.